Hovězí roláda pečená
120 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůHovězí maso zadní
- 20gramůSůl
- 80gramůTuk
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 160gramůVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
- 100gramůVepřová uzená plec
- 50gramůPaprikové lusky čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
153 mg
Cukr
123 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, rozřízneme na plát, naklepeme jej a osolíme.
- 2Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, necháme ji částečně roztavit a přidáme na kostky nakrájené vařené uzené maso. Krátce osmahneme, zalijeme rozkvedlanými vejci a necháme ztuhnout.
- 3Směs opepříme, přidáme kapii nakrájenou na nudličky, vše promícháme a necháme zchladnout.
- 4Po vychladnutí vaječnou směs rozetřeme na připravený plát, zavineme a svážeme provázkem nebo režnou nití.
- 5Roládu na horkém tuku rychle opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dáme do trouby péci.
- 6Po zapečení roládu přikryjeme poklicí a za občasného přelévání dopečeme.
- 7Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a povaříme.
- 8Nakonec šťávu přecedíme, přisolíme, zjemníme máslem a ještě převaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.