Hovězí roláda s nádivkou se špagetami
135 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 5kusůVejce slepičí
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 1,2litryHovězí vývar základní
- 300gramůRajčata
- 600gramůHovězí maso zadní
- 80gramůMáslo čerstvé
- 120gramůAnglická slanina
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
- Na vaření těstovin
- 1litrVoda pitná
- 150gramůŠpagety
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
43 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Špagety vložíme do vroucí osolené vody, vaříme zhruba 15 minut, poté scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky, slaninu rozkrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a krájíme na kostičky.
- 2Žampiony osmažíme na másle, vmícháme špagety, zalijeme rozšlehanými vejci, zamícháme a necháme vejce srazit. Směs dáme vychladnout.
- 3Hovězí maso očistíme, nařízneme, rozklepeme na tenký plát, opepříme a osolíme. Poté ho poklademe plátky slaniny, rozložíme špagetovou nádivku, plát srolujeme a převážeme potravinářským provázkem.
- 4Na oleji ve velkém kastrolu zpěníme cibuli, vmícháme rajčatový protlak, vložíme roládu, osmažíme ze všech stran. Podlijeme 700 ml vývaru a v předehřáté troubě pod poklicí dusíme 70 minut. Během dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a držíme v teple. Do výpeku vmícháme mouku, zarestujeme, rozšleháme se zbylým vývarem a na mírném plameni vaříme přibližně 15 minut. Poté omáčku přecedíme do čistého kastrolu, vmícháme rajčata, prohřejeme. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.