Hovězí roláda s olomouckými tvarůžky pečená na pivu
140 min.
Ingredience
- 1lžíceHořčice dijonská
- 200gramůŠunka dušená
- 200gramůTvarůžky olomoucké malé
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 700mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 1kilogramHovězí maso zadní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
353 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, olomoucké tvarůžky podélně rozpůlíme.
- 2Na másle zpěníme cibuli, vmícháme vejce, za stálého míchání je necháme srazit.
- 3Z masa rozkrojíme a naklepeme plát, který osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plát rozložíme usmažená vejce, položíme nakrájenou šunku, olomoucké tvarůžky, plát masa srolujeme a ovážeme potravinářským provázkem.
- 4V pekáči na rozehřátém oleji orestujeme roládu ze všech stran, až maso zhnědne. Poté roládu zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Roládu občas obrátíme, přelijeme šťávou, je-li třeba, podlijeme vroucí vodou.
- 5Hotovou roládu vyjmeme z výpeku. Když „vydechne“, odstraníme provázek a nakrájíme maso na plátky, které přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.