Hovězí roláda s olomouckými tvarůžky pečená na pivu

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
353 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, olomoucké tvarůžky podélně rozpůlíme.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli, vmícháme vejce, za stálého míchání je necháme srazit.
  • 3
    Z masa rozkrojíme a naklepeme plát, který osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plát rozložíme usmažená vejce, položíme nakrájenou šunku, olomoucké tvarůžky, plát masa srolujeme a ovážeme potravinářským provázkem.
  • 4
    V pekáči na rozehřátém oleji orestujeme roládu ze všech stran, až maso zhnědne. Poté roládu zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Roládu občas obrátíme, přelijeme šťávou, je-li třeba, podlijeme vroucí vodou.
  • 5
    Hotovou roládu vyjmeme z výpeku. Když „vydechne“, odstraníme provázek a nakrájíme maso na plátky, které přelijeme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.