Hovězí rolky na smetaně
210 min.
Ingredience
- 0,5kilogramHovězí kýta
- 200gramůMoravské uzené maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 2kusyPaprika zelená
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 2lžíceHořčice
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1litrHovězí vývar základní
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1265 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
110 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek masa dáme na pásky nakrájené uzené, slaninu, jeden pásek cibule, papriky, zasypeme sterilizovaným hráškem a zabalíme do rolky, které svážeme nití, aby po dobu pečení zůstaly celé.
- 2V hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme dozlatova cibuli, přidáme rolky, zprudka je osmažíme. Opatrně zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí, necháme dusit asi 40 minut. Po dobu dušení dáváme pozor, aby se nepřipálily na dno hrnce.
- 3Přeložíme rolky z hrnce na pekáč a v troubě je za častého polévání dopečeme dalších 120 minut. Nakonec je posypeme majoránkou a zalijeme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.