Hovězí roštěná pečená
60 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůSlanina vepřová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBramborový knedlík
- 40gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
37 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
133 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na malé hranolky a roštěnou vcelku prošpikujeme.
- 2Hovězí roštěnou vcelku osolíme, opepříme, vložíme do pánve na rozpálený olej a ze všech stran zprudka osmažíme. Přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut.
- 3Maso vyndáme, nakrájíme na plátky, šťávu zjemníme máslem, podle potřeby naředíme vývarem, dochutíme solí, pepřem, provaříme a odstavíme.
- 4Vhodnou přílohou je bramborový knedlík.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.