Hovězí roštěná v pivu
31 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2stroužkyČesnek
- 150mililitrůPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 40gramůCukr třtinový
- 30mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 30gramůPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový
- 120gramůBageta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
37 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Roštěnou nakrájíme na silnější plátky, omyjeme a osušíme. Do mísy nalijeme pivo, worcester, olej, přisypeme cukr, promícháme, až se cukr zcela rozpustí. Přidáme prolisovaný česnek, opepříme drceným pepřem a znovu promícháme. K marinádě přiložíme maso, dobře v marinádě obalíme a necháme 1 hodinu marinovat.
- 2Částečně okapané plátky masa položíme na silně rozpálený gril a zprudka opékáme z obou stran asi po 3 minutách. Roštěná se musí grilovat rychle, jinak tvrdne.
- 3Maso rozdělíme na talíře, doplníme bagetkou a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.