Hovězí roštěnec na špejli s arašídovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
48 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnec nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
  • 2
    Do mixéru vložíme limetkovou kůru, třtinový cukr, rybí omáčku, česnek, zázvor, pažitku, kurkumu a vše rozmixujeme. Takto vzniklým pyré přelijeme maso a vše důkladně promícháme. Mísu zakryjeme a necháme přes noc v chladničce marinovat.
  • 3
    Maso vyjmeme z marinády a napichujeme na špejle, lehce maso potřeme olivovým olejem.
  • 4
    Grilovací pánev rozpálíme a maso grilujeme.
  • 5
    V hrnci smícháme drůbeží vývar, arašídové máslo, cukr, najemno nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Vše promícháme a přivedeme k varu, asi 2 minuty povaříme a poté necháme vychladnout.
  • 6
    Grilované maso servírujeme na připravené talíře a podáváme s arašídovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.