Hovězí roštěnec s růžičkovou kapustou

130 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
47 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso odblaníme, očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, které v misce smícháme spolu s půlkou škrobu. Potom přidáme dva bílky, sůl, pepř, misku přiklopíme poklicí, necháme v lednici cca 120 minut.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka opečeme připravené maso. Z pánve slijeme trochu oleje, přidáme na tenké proužky nakrájené bambusové výhonky, drobně pokrájené feferonky a chvilku podusíme. Přidáme med, přilijeme připravenou zálivku, vložíme maso a opět necháme chvilku dusit. Nakonec ke všem surovinám přimícháme uvařené růžičkové kapustičky, jídlo dochutíme solí, pepřem. Zlehka zamícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme ji v hrnci s osolenou vodou do měkka, uvařené scedíme.
  • 4
    Příprava zálivky: do kastrůlku vlijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a zbytek škrobu, na mírném ohni chvilku povaříme na hustší zálivku.
  • 5
    Hotové jídlo rozporcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme na tenké nudličky nakrájenou šunkou a jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.