Hovězí roštěnec s růžičkovou kapustou
130 min.
Ingredience
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 400gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůKapusta růžičková
- 2litryVoda pitná
- 400gramůBambusové výhonky
- 3kusyFeferony
- 1lžíceMed včelí
- 4decilitryVývar slepičí
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůŠunka uzená
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
47 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, které v misce smícháme spolu s půlkou škrobu. Potom přidáme dva bílky, sůl, pepř, misku přiklopíme poklicí, necháme v lednici cca 120 minut.
- 2V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka opečeme připravené maso. Z pánve slijeme trochu oleje, přidáme na tenké proužky nakrájené bambusové výhonky, drobně pokrájené feferonky a chvilku podusíme. Přidáme med, přilijeme připravenou zálivku, vložíme maso a opět necháme chvilku dusit. Nakonec ke všem surovinám přimícháme uvařené růžičkové kapustičky, jídlo dochutíme solí, pepřem. Zlehka zamícháme a stáhneme ze sporáku.
- 3Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme ji v hrnci s osolenou vodou do měkka, uvařené scedíme.
- 4Příprava zálivky: do kastrůlku vlijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a zbytek škrobu, na mírném ohni chvilku povaříme na hustší zálivku.
- 5Hotové jídlo rozporcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme na tenké nudličky nakrájenou šunkou a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.