Hovězí roštěnka na grilu
20 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaSůl
- 3kusyCibule
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- Na zálivku
- 250gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 60mililitrůOlej olivový
- 20gramůCibulka jarní
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
57 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
950 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nakrájené roštěnky jemně naklepeme a po obvodu nařízneme. Osolíme, opepříme, dáme do misky, polijeme olivovým olejem, poté necháme v lednici nebo na chladném místě 60 minut odležet.
- 2Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, do středu naskládáme připravené roštěnky a po každé straně grilujeme 4 - 5 minut. Na okraj grilu klademe oloupanou, na silnější kolečka rozkrájenou cibuli. Grilujeme ji také z obou stran 3 - 4 minuty.
- 3Na jednotlivé talíře klademe teplé roštěnky, na každou položíme grilovanou cibuli. Nakonec maso přelijeme jogurtem smíchaným se solí, pepřem, olejem a rozkrájenou zelenou částí jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.