Hovězí roštěnky na česneku a zázvoru
50 min.
Ingredience
- 6stroužkůČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2decilitryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
345 mg
Cukr
126 mg
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí.
- 2Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran je naklepeme, potřeme utřeným česnekem, posypeme zázvorem a obalíme v mouce.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, maso po obou stranách prudce opečeme, pak podlijeme vodou a přikryté dusíme, až je měkké. Potom šťávu chvíli vaříme a nakonec ji zjemníme přimícháním másla.
- 4Roštěnky na servírovacích talířích přelijeme hustou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.