Hovězí roštěnky na pivě
40 min.
Ingredience
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
- 2Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran je naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3V pánvi rozpálíme sádlo a roštěnky na něm prudce z obou stran opečeme. Pak je z pánve vyjmeme, na sádle zpěníme cibuli, vrátíme zpět maso, podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu.
- 4Měkké roštěnky vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme ji, naředíme vodou a necháme chvíli vařit.
- 5Roštěnky na talířích přelijeme hustou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.