Hovězí roštěnky na pivě

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
  • 2
    Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran je naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 3
    V pánvi rozpálíme sádlo a roštěnky na něm prudce z obou stran opečeme. Pak je z pánve vyjmeme, na sádle zpěníme cibuli, vrátíme zpět maso, podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu.
  • 4
    Měkké roštěnky vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme ji, naředíme vodou a necháme chvíli vařit.
  • 5
    Roštěnky na talířích přelijeme hustou šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.