Hovězí roštěnky na smetaně a medu
55 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1kusCibule
- 300gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 10gramůPepř čtyř barev
- 4gramyBobkový list
- 2lžičkyMed včelí
- 5decilitrůVíno bílé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryVoda pitná
- 250gramůZakysaná smetana
- 3mililitryCitrónová šťáva
- 1kusCitrony
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
53 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nakrájené roštěnky osolíme, opepříme, okraje nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném oleji zprudka po obou stranách opečeme. Roštěnky vybereme, udržujeme teplé.
- 2Na zbylém oleji smažíme do zlatova pokrájenou cibuli, přidáme opláchnutou a dobře okapanou mraženou zeleninu. Promícháme, chvilku dusíme, vložíme celý pepř, bobkový list, med. Vrátíme zpátky teplé roštěnky, podlijeme vínem a pod pokličkou, za občasného míchání, dusíme do měkka.
- 3Měkké roštěnky opět vybereme a udržujeme teplé. Zbylou šťávu bez celého pepře a bobkového listu rozmixujeme. V kastrůlku zahřejeme máslo, vsypeme mouku, usmažíme světlou jíšku a zalijeme studenou vodou. Dobře promícháme, poté přidáme do rozmixované zeleniny. Společně za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme, přilijeme smetanu a stáhneme ze sporáku. Hotovou omáčku nakonec dochutíme citrónovou šťávou.
- 4Na jednotlivé talíře klademe teplé roštěnky, přelijeme omáčkou. Přidáme vhodnou přílohu, ozdobíme na kolečka rozkrájeným citrónem a jídlo servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.