Hovězí s brambory a portským vínem
115 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 4kusyCibule
- 600gramůHovězí maso zadní
- 0,5lžíceSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1decilitrVíno portské
- Ńa vytření pekáče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
44 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Očíštěné cibule pokrájíme na kolečka. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které mírně naklepeme, osolíme a posypeme pepřem 4 barev.
- 2V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli osmažíme dozlatova. Vyjmeme ji z omastku, přidáme 1-2 lžíce oleje, rozpálíme ho a maso orestujeme z každé strany do zlatohněda. Maso vyjmeme, do výpeku přilijeme 1,5 dl vody a krátce šťávu povaříme.
- 3Pekáček vytřeme máslem. postupně do něj navrstvíme brambory, maso a cibuli. Vrstvy opakujeme ještě 2x, poslední vrstva bude z brambor. Vše zalijeme štávou z výpeku, přelijeme portským vínem (Sherry), pekáček uzavřeme poklicí a dáme ho do předem vyhřáté trouby na 190°C-200°C. Pečeme a dusíme zároveň přibližně 60-80 minut. Maso s brambory rozdělíme na talíře a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.