Hovězí s dashi omáčkou
90 min.
Ingredience
- 2litryGranule dashi
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel - nať
- 6kusůŠalotka
- 1kusZázvor celý
- 1kilogramHovězí kýta
- Omáčka
- 2lžíceVíno Saké
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 2lžičkyCukr krupice
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceSójová pasta Miso
- Salát
- 2kusyOkurka salátová
- 1kusKedlubna
- 1kusPetržel - nať
- 3kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
31 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci smícháme dashi, mrkev, nať petržele, šalotku a zázvor. Přivedeme k varu. Mezitim si hovězí maso stáhneme provázkem, aby drželo tvar.
- 2Maso dáme do vývaru z dashi a zeleniny. Za občasného míchání vaříme asi 55 minut, dokud maso nebude měkké. Hrnec s masem dáme stranou a necháme odstát. Poté hovězí přendáme do mísy, zalijeme vývarem a dáme do ledničky.
- 3Připravíme si střední mísu do které budeme dávat suroviny na salát. Okurku, kedlubnu, jarní cibulku a nať nakrájíme na tenké nudličky.
- 4Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na tenké plátky.
- 5V menším rendlíku si připravíme omáčku z vývaru, miso, saké, rostlinný olej, cukr, prolisovaný česnek a promícháme, aby vznikla hladká směs.
- 6Salát naservírujeme na talíře, navrch naskládáme plátky masa a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.