Hovězí s dashi omáčkou

90 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
31 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci smícháme dashi, mrkev, nať petržele, šalotku a zázvor. Přivedeme k varu. Mezitim si hovězí maso stáhneme provázkem, aby drželo tvar.
  • 2
    Maso dáme do vývaru z dashi a zeleniny. Za občasného míchání vaříme asi 55 minut, dokud maso nebude měkké. Hrnec s masem dáme stranou a necháme odstát. Poté hovězí přendáme do mísy, zalijeme vývarem a dáme do ledničky.
  • 3
    Připravíme si střední mísu do které budeme dávat suroviny na salát. Okurku, kedlubnu, jarní cibulku a nať nakrájíme na tenké nudličky.
  • 4
    Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na tenké plátky.
  • 5
    V menším rendlíku si připravíme omáčku z vývaru, miso, saké, rostlinný olej, cukr, prolisovaný česnek a promícháme, aby vznikla hladká směs.
  • 6
    Salát naservírujeme na talíře, navrch naskládáme plátky masa a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.