Hovězí s houbovým svítkem

0 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
70 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
893 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme, jemně nasekáme, osolíme a podusíme na tuku.
  • 2
    Změklý tuk utřeme se solí, vmícháme žloutky, mouku a vychladlé podušené houby. Nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků.
  • 3
    Těsto rozetřeme na tukem a moukou vysypanou pánev a upečeme ve středně teplé troubě dorůžova. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Rozdělíme na talíře a zalijeme horkým vývarem. Posypeme petrželkou.
  • 5
    Svítek můžeme podávat i zvlášť na misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.