Hovězí s houbovým svítkem
0 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 1250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1špetkaSůl
- 100gramůHouby čerstvé
- 20gramůTuk
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1066 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
70 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, jemně nasekáme, osolíme a podusíme na tuku.
- 2Změklý tuk utřeme se solí, vmícháme žloutky, mouku a vychladlé podušené houby. Nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků.
- 3Těsto rozetřeme na tukem a moukou vysypanou pánev a upečeme ve středně teplé troubě dorůžova. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
- 4Rozdělíme na talíře a zalijeme horkým vývarem. Posypeme petrželkou.
- 5Svítek můžeme podávat i zvlášť na misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.