Hovězí s hříbky a pórkem
90 min.
Ingredience
- 190gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibulka lahůdková
- 60gramůPórek
- 200gramůHříbky čerstvé
- 4kusyRajčata Cherry
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky velké přibližně 2x2 cm. Očištěnou lahůdkovou cibulku s mladým pórkem nakrájíme na kolečka. Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky. Cherry rajčátka omyjeme a přepůlíme.
- 2V kastrólu zpěníme cibulku, přidáme k ní maso a společně smažíme do doby, až se z masa zredukuje šťáva. Pak maso osolíme, posypeme kmínem, pepřem, mletou paprikou, maso podlijeme vodou a pod poklicí ho budeme pomalu dusit doměkka 35 minut. K masu pak přidáme pokrájené hříbky, dále necháme maso s houbami dusit 30 minut. Nakonec přidáme pórek, rajčata, směs dochutíme lžičkou hořčice, podle chuti dosolíme a dusíme dalších 10 minut.
- 3Hovězí maso s hříbky a pórkem hned podáváme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.