Hovězí s jalovcem na pivu
145 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 70gramůSlanina vepřová
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 700mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1lžíceJalovec
- 2krajíceChléb celozrnný pšenično-žitný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2067 kcal
Bílkoviny
195 g
Tuky
83 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, maso osolíme, opepříme a protáhneme slaninou nakrájenou na proužky, tvrdý chleba nastrouháme, jalovec rozdrtíme.
- 2V pekáči na oleji ze všech stran osmažíme maso, až zhnědne, poté ho vyjmeme na talíř. V oleji zpěníme cibuli, vmícháme hořčici s pivem a jalovec. Vložíme zpět maso a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Maso občas obrátíme a přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme vroucí vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Do vypečené šťávy zašleháme ustrouhaný chleba a provaříme. Zahuštěnou šťávu přecedíme a přelijeme jí maso, které jsme nakrájeli na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.