Hovězí s křenovou kapsou

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
946 mg
Cukr
856 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Slaninu pokrájíme na hranolky.
  • 2
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme ho slaninou. Poté do masa podélně prořízneme kapsu, kterou vytřeme máslem. Poté do ní vložíme nastrouhaný křen. Pak maso osolíme, posypeme pepřem a dáme do olejem vymaštěného pekáče. Přilijeme 2 dl hovězího bujonu, zakryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 60-70 minut. Maso poléváme přibližně každých 15 minut výpekem, v polovině pečení dolijeme zbylý bujon.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme lžíci křenu, ochutíme solí a cukrem. Promícháme a provaříme.
  • 4
    Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, které polijeme křenovým výpekem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.