Hovězí s křenovou kapsou
90 min.
Ingredience
- 110gramůKřen
- 100gramůSlanina vepřová
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej slunečnicový
- 3,5decilitryBujón natur hovězí
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
946 mg
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Slaninu pokrájíme na hranolky.
- 2Hovězí maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme ho slaninou. Poté do masa podélně prořízneme kapsu, kterou vytřeme máslem. Poté do ní vložíme nastrouhaný křen. Pak maso osolíme, posypeme pepřem a dáme do olejem vymaštěného pekáče. Přilijeme 2 dl hovězího bujonu, zakryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 60-70 minut. Maso poléváme přibližně každých 15 minut výpekem, v polovině pečení dolijeme zbylý bujon.
- 3Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme lžíci křenu, ochutíme solí a cukrem. Promícháme a provaříme.
- 4Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, které polijeme křenovým výpekem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.