Hovězí salát na kayenský způsob s dresinkem
30 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2lžičkyKoření Orientální
- 1kusCibule červená
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 2kusyCuketa
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceMajonéza
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnou posypeme kajenským pepřem (nebo kayenským kořením) a na grilu opékáme z obou stran 4 minuty (i déle, pokud má být maso propečenější).
- 2Očištěnou, na kostky nakrájenou červenou cibuli, červenou a žlutou papriku a plátky cukety smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, za občasného přetočení 8 minut opékáme.
- 3Na dresink smícháme smetanu, majonézu, dijonskou hořčici, orientální koření, červený vinný ocet a citronovou šťávu.
- 4Opečené maso nakrájené na tenké plátky, opečenou zeleninu a čerstvý salát smícháme, přelijeme dresinkem a opět dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.