Hovězí šašlik
50 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1,5decilitryHovězí vývar základní
- 250gramůAnglická slanina
- 1decilitrVoda pitná
- 0,5decilitrOcet vinný
- 1,5decilitryOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
74 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
458 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V misce z vody, části oleje a octa smícháme marinádu. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a naklepeme, vložíme do mísy, opepříme, osolíme, posypeme paprikou, přidáme koriandr a nakrájenou cibuli, vše důkladně promícháme. Potom ještě k masu přilijeme marinádu, vše znovu promícháme a necháme v chladnu odležet.
- 2Marinované kousky masa napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle a prokládáme je plátky slaniny.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm špízy opečeme prudce ze všech stran, pak podlijeme vývarem a krátce podusíme.
- 4Podáváme s chlebem, rajčaty a okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.