Hovězí se znojemskou omáčkou a rýží
100 min.
Ingredience
- 0,5kilogramHovězí maso přední
- 1litrHovězí bujón
- 2kusyCibule
- 6kusůOkurky nakládané
- 2kusyDebrecínské párky
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůRýže vařená
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaSádlo škvařené vepřové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
10 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso odblaníme, osolíme a opepříme. Osmahneme na sádle po všech stranách, aby se zatáhlo a po chvíli ho vyndáme z hrnce.
- 2Do výpeku z masa přidáme cibuli nakrájemnou na jemno a restujeme, dokud nezhnědne. Ke konci můžeme přidat trochu slaniny, omáčka tak bude výraznější. Zaprášíme cibuli hladkou moukou, chvíli restujeme a podlijeme bujónem.
- 3Vrátíme do omáčky maso a necháme ho dusit, dokud nezměkne, alespoň hodinu. Mezitím vedle na pánvi osmahneme okurky nakrájené na drobno s kousky párků.
- 4Vyndáme maso a nakrájíme na kousky. Vrátíme ho nakrájené do omáčky a podáváme s uvařenou rýží. Posypeme osmahnutou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 5. 4. 2016
Vecere
Znojemskou umela skvele ma babicka, zkusim se ji timto receptem alespon trochu priblizit.