Hovězí se znojemskou omáčkou a rýží

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
10 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso odblaníme, osolíme a opepříme. Osmahneme na sádle po všech stranách, aby se zatáhlo a po chvíli ho vyndáme z hrnce.
  • 2
    Do výpeku z masa přidáme cibuli nakrájemnou na jemno a restujeme, dokud nezhnědne. Ke konci můžeme přidat trochu slaniny, omáčka tak bude výraznější. Zaprášíme cibuli hladkou moukou, chvíli restujeme a podlijeme bujónem.
  • 3
    Vrátíme do omáčky maso a necháme ho dusit, dokud nezměkne, alespoň hodinu. Mezitím vedle na pánvi osmahneme okurky nakrájené na drobno s kousky párků.
  • 4
    Vyndáme maso a nakrájíme na kousky. Vrátíme ho nakrájené do omáčky a podáváme s uvařenou rýží. Posypeme osmahnutou okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 5. 4. 2016
Vecere
Znojemskou umela skvele ma babicka, zkusim se ji timto receptem alespon trochu priblizit.