Hovězí sousta s vejcem a paprikou - Minari kanghwe
170 min.
Ingredience
- 120gramůHovězí kýta
- 2litryVoda pitná
- 50gramůŘeřicha
- 6gramůSůl
- 10gramůPaprika červená
- 2kusyVejce slepičí
- 15mililitrůOlej stolní
- Octová pasta z červené papriky
- 2gramyPaprika mletá sladká
- 15mililitrůOcet kvasný lihový
- 6gramůCukr krupice
- 40mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
302 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit. Po dosažení varu maso vaříme doměkka na středním ohni. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a po vychladnutí nakrájíme na širší proužky - 2x4 cm. Na stejně velké proužky nakrájíme i vejce,
- 2která jsme nechali ztuhnout na rozehřátém oleji. Papriku očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky tenčí, ale stejně dlouhé jako maso a vejce. Z řeřichy odstraníme lístky a lodyhy propláchneme pod vodou, spaříme ji v páře nad vroucí vodou asi 30 sekund, aby si zachovala barvu a nakrájíme ji na kousky 15 cm dlouhé. Z kousků masa, vajec a paprik uděláme sousta tak, že na každý kousek masa dáme plátek vejce a papriky a každé toto sousto svážeme dvěma lodyhami řeřichy. Servírujeme teplé tak, že masová sousta naaranžujeme po obvodu talíře a doprostřed talíře dáme misku s octovou pastou z červené papriky.
- 3Octovou pastu z červené papriky připravíme tak, že do sójové omáčky přimícháme mletou červenou papriku a tuto směs ochutíme octem a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.