Hovězí špička s frankfurtskou zelenou omáčkou
135 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 10kusůVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 800gramůHovězí maso přední
- 1kusPórek
- 180gramůCeler řapíkatý
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 40mililitrůOcet vinný
- 250gramůřepkový olej
- 5gramůCukr krupice
- 80gramůBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
30 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme k varu 2 litry vody s 1 lžičkou soli. Vložíme hovězí maso a zvolna vaříme 2 hodiny.
- 2Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Přidáme ji k masu 30 minut před dokončením.
- 3Na omáčku uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je a žloutky vyjmeme. Prolisujeme přes síto do mísy. Dohladka utřeme s octem, olejem a trochou soli. Dosolíme a osladíme. Bílky nadrobno nasekáme a přidáme do omáčky.
- 4Bylinky opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a najemno nasekáme. Přimícháme do omáčky. Maso necháme okapat, nakrájíme na jemné plátky, zavineme a sepneme párátky. Podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.