Hovězí srdce na slanině
110 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí srdce
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůTuk
- 1litrVoda pitná
- 250gramůCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
704 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí srdce očistíme od žilek a blan, rozkrojíme na polovinu, omyjeme v tekoucí vodě, protkneme částí slaniny, osolíme a opepříme.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, na tuku ji osmažíme dozlatova a mírně podlijeme vlažnou vodou.
- 3Do základu vložíme srdce a dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení srdce obracíme a podléváme teplou vodou.
- 4Měkké srdce vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.
- 5Nakonec do omáčky přidáme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou, omáčku podle chuti přisolíme a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.