Hovězí srdce na špeku
125 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 400gramůHovězí srdce
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 30gramůSádlo škvařené
- 40gramůSlanina vepřová
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
694 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí srdce zbavíme žilek a blan, omyjeme a protáhneme poloviční dávkou slaniny. Osolíme a opepříme.
- 2Rozpustíme sádlo a osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli se zbytkem slaniny.
- 3Zalijeme vařící vodou, vložíme připravené srdce a dusíme pod pokličkou doměkka. Občas srdce obrátíme a šťávu dle potřeby doléváme vařící vodou.
- 4Měkké srdce vyndáme ze šťávy a necháme ji vydusit na tuk. Šťávu pak zaprášíme moukou, opražíme ji dočervena a přilijeme vlažnou vodu, tak aby šťáva byla řidší. Necháme ještě povařit asi 40 minut.
- 5Pak vložíme zpět rozporcované srdce, které jsme nakrájeli na plátky přes vlákna a necháme přejít varem.
- 6Šťávu podáváme necezenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.