Hovězí srdce na špeku

125 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
694 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí srdce zbavíme žilek a blan, omyjeme a protáhneme poloviční dávkou slaniny. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Rozpustíme sádlo a osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli se zbytkem slaniny.
  • 3
    Zalijeme vařící vodou, vložíme připravené srdce a dusíme pod pokličkou doměkka. Občas srdce obrátíme a šťávu dle potřeby doléváme vařící vodou.
  • 4
    Měkké srdce vyndáme ze šťávy a necháme ji vydusit na tuk. Šťávu pak zaprášíme moukou, opražíme ji dočervena a přilijeme vlažnou vodu, tak aby šťáva byla řidší. Necháme ještě povařit asi 40 minut.
  • 5
    Pak vložíme zpět rozporcované srdce, které jsme nakrájeli na plátky přes vlákna a necháme přejít varem.
  • 6
    Šťávu podáváme necezenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.