Hovězí steak na hořčici
35 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí svíčková
- 1lžíceHořčice
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno červené
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 600gramůBramborová kaše
- 50mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
32 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme olivový olej s hořčicí a prolisujeme do směsi stroužek česneku. Pořádně promícháme a směsí potřeme plátky masa. Necháme 30 minut odležet.
- 2Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli a osmažíme ji dozlatova na pánvi. Poté k cibuli přidáme víno, tymián a prolisujeme stroužek česneku.
- 3Rošt grilu potřeme olejem a dáme grilovat maso při střední teplotě cca na 15 minut. V průběhu grilování potíráme vinnou směsí, z které dáme stranou cibuli.
- 4Hotový steak podáváme s bramborovou kaší a posypeme cibulkou z vinné marinády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.