Hovězí steak se špenátovo-bazalkovou salsou
30 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 100lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKoření Steak 7 pepřů
- Špenátovo-bazalková salsa
- 40gramůHořčice francouzská
- 100mililitrůOlej olivový
- 60gramůBazalka
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 30gramůKapary
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1958 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
188 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
594 mg
Cukr
123 mg
Postup přípravy
- 1V malé misce smícháme hořčici, zamícháme do ní olivový olej a přendáme do mixéru. Do mixéru nakonec přidáme špenátové listy, listy bazalky, kapary a česnek. Vše důkladně umixujeme na pyré. Osolíme a opepříme.
- 2Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 plátky, jemně je naklepeme, osolíme a posypeme steakovým kořením. Lehce potřeme olivovým olejem.
- 3Grilovací pánev rozpálíme a steaky na něm grilujeme.
- 4Steaky servírujeme na připravené talíře a na povrchu potřeme špenátovo-bazalkovou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.