Hovězí steak v sendviči s hořčičnou majonézou
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
- 1lžíceMajonéza
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůPaprika sterilovaná
- 2plátkyCiabatta
- 1lžičkaOlej bodlákový
- 2špetkySůl
- 400gramůHovězí libové
- 1hrstRukola
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na proužky nebo na kroužky. Hořčici a čerstvě nasekané bylinky vmícháme do majonézy, uložíme do chladu.
- 2Hovězí steaky krátce opláchneme studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, opepříme. Papriku necháme okapat, osušíme kuchyňským papírem, podélně rozkrojíme. Rukolu opláchneme a osušíme.
- 3V teflonové pánvi rozehřejeme polovinu másla a za stálého obracení v něm opečeme chléb(ciabattu). Vyndáme, dáme stranou. Do pánve vložíme zbylé máslo a při střední teplotě na něm opečeme cibuli do zlatova. Cibuli vyndáme, dáme na teplé místo. Na pánvi rozehřejeme olej, prudce v něm po obou stranách (cca 1 minutu) opečeme hovězí steaky. Potom je vyndáme z pánve, lehce osolíme, zabalíme do alobalu a krátce necháme odležet.
- 4Na talíř položíme jeden plátek chleba a obložíme ho nejprve listy rukoly, potom paprikou, navrch konečně dáme maso. Přelijeme majonézou, posypeme cibulí a přiklopíme druhým plátkem chleba. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.