Hovězí steaky s hlívou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nasekáme na kolečka. Houby řádně očistíme, nakrájíme na půlky. Na pánvi necháme rozehřát máslo, osmahneme na něm kolečka cibule. Přihodíme houby a celou směs smažíme okolo 5 minut dokud nezezlátne.
  • 2
    Steaky opláchneme, necháme oschnout a v rozehřátém oleji smažíme z obou stran po dobu 3 minut. Steaky následně přidáme k houbové směsi a řádně zamícháme. Zalijeme whisky, podle chuti osolíme a odložíme bokem.
  • 3
    Do pánve nasypeme mouku, zlehka ji opražíme. Přilijeme vývar s omáčkou a celou směs necháme chvíli vařit. Osolíme, opepříme. Omáčkou zalijeme steaky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.