Hovězí steaky s hlívou
30 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 250gramůHlíva ústřičná
- 40mililitrůWhisky
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 10mililitrůMouka polohrubá
- 125mililitrůVývar slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 800gramůHovězí svíčková
- 10mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nasekáme na kolečka. Houby řádně očistíme, nakrájíme na půlky. Na pánvi necháme rozehřát máslo, osmahneme na něm kolečka cibule. Přihodíme houby a celou směs smažíme okolo 5 minut dokud nezezlátne.
- 2Steaky opláchneme, necháme oschnout a v rozehřátém oleji smažíme z obou stran po dobu 3 minut. Steaky následně přidáme k houbové směsi a řádně zamícháme. Zalijeme whisky, podle chuti osolíme a odložíme bokem.
- 3Do pánve nasypeme mouku, zlehka ji opražíme. Přilijeme vývar s omáčkou a celou směs necháme chvíli vařit. Osolíme, opepříme. Omáčkou zalijeme steaky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.