Hovězí Stroganoff
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 700gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 4lžíceOlej olivový
- 225gramůŽampiony čerstvé
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
49 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku promícháme se solí, pepřem a mletou paprikou. Ve směsi obalíme omyté, na proužky nakrájené maso.
- 2V pánvi na části oleje smažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli asi 10 minut dozlatova. Přisypeme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme, až houby zvláční.
- 3Cibuli i žampiony vyjmeme a necháme na teplém místě. Do pánve přilijeme zbylý olej, vložíme maso a za stálého míchání zprudka smažíme asi 4 minuty.
- 4Potom do pánve vrátíme cibuli a houby, osolíme, opepříme a pánví 1 minutu potřásáme. Snížíme příkon tepla, vmícháme zakysanou smetanu, hořčici a vše jen prohřejeme.
- 5Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 19. 3. 2016
Hovězí Stroganoff
luxusní recept a jako přílohu jsem zvolil hranolky.....prostě nám to tak chutná.....