Hovězí Stroganoff

40 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
49 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku promícháme se solí, pepřem a mletou paprikou. Ve směsi obalíme omyté, na proužky nakrájené maso.
  • 2
    V pánvi na části oleje smažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli asi 10 minut dozlatova. Přisypeme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme, až houby zvláční.
  • 3
    Cibuli i žampiony vyjmeme a necháme na teplém místě. Do pánve přilijeme zbylý olej, vložíme maso a za stálého míchání zprudka smažíme asi 4 minuty.
  • 4
    Potom do pánve vrátíme cibuli a houby, osolíme, opepříme a pánví 1 minutu potřásáme. Snížíme příkon tepla, vmícháme zakysanou smetanu, hořčici a vše jen prohřejeme.
  • 5
    Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 19. 3. 2016
Hovězí Stroganoff
luxusní recept a jako přílohu jsem zvolil hranolky.....prostě nám to tak chutná.....