Hovězí svíčková na španělský způsob
95 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusRajčata
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1kusJablko granátové
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 500gramůHovězí svíčková
- 45gramůVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rajče necháme na 30 sekund spařit, poté ho oloupeme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
- 2Do hrnce dáme rozehřát sádlo, vložíme na něj maso a zprudka opečeme z obou stran. Až poté maso osolíme a opepříme, vyjmeme z hrnce.
- 3Na již použitém sádle osmahneme cibulku, poté ji doplníme rajčetem, asi 5 minut podusíme.
- 4Z granátového jablka vydlabeme dužninu a spolu s masem, cibulkou a rajčetem dusíme zalité zeleninovým vývarem asi 60 minut při mírné teplotě.
- 5Hotové maso vyjmeme, vypečenou šťávu dál odpařujeme, dokud zcela nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
- 6Před podáváním maso nakrájíme na plátky a podáváme pokapané šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.