Hovězí svíčková na španělský způsob

95 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajče necháme na 30 sekund spařit, poté ho oloupeme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
  • 2
    Do hrnce dáme rozehřát sádlo, vložíme na něj maso a zprudka opečeme z obou stran. Až poté maso osolíme a opepříme, vyjmeme z hrnce.
  • 3
    Na již použitém sádle osmahneme cibulku, poté ji doplníme rajčetem, asi 5 minut podusíme.
  • 4
    Z granátového jablka vydlabeme dužninu a spolu s masem, cibulkou a rajčetem dusíme zalité zeleninovým vývarem asi 60 minut při mírné teplotě.
  • 5
    Hotové maso vyjmeme, vypečenou šťávu dál odpařujeme, dokud zcela nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
  • 6
    Před podáváním maso nakrájíme na plátky a podáváme pokapané šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.