Hovězí svíčková Stroganoff
50 min.
Ingredience
- 2lžíceDemi glace
- 600gramůHovězí svíčková
- 50gramůPaprika červená
- 50gramůŠalotka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůMartell cognac
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyOkurky nakládané
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 1lžičkaPepř zelený mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, část očištěné papriky a žampionů nakrájíme na větší kousky a vše orestujeme na oleji doměkka. Vmícháme rajčatový protlak a mletou sladkou papriku, znovu krátce restujeme a zalijeme brandy. Alkohol necháme vyvařit, potom přidáme demi-glace a povaříme asi 15–20 minut. Rozmixujeme (případně ještě propasírujeme přes jemný cedník), zjemníme ušlehanou smetanou, přidáme čerstvě nasekanou hladkokolistou petrželku a odložíme stranou.
- 2Z hovězí svíčkové nakrájíme medailonky, osolíme je, okořeníme a zprudka opečeme.
- 3Zvlášť orestujeme zbytek papriky, žampionů a nasekané okurky. Na talíř upravíme maso, které přelijeme omáčkou a ozdobíme orestovanými žampiony, paprikou a okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.