Hovězí svíčková v kávové marinádě
16 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí svíčková
- 15gramůSkořice mletá
- 20gramůKáva mletá
- 10gramůKardamom
- 200mililitrůVoda pitná
- 20gramůKáva instantní
- 100mililitrůKoňak
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
6 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
351 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na plátky. Instantní kávu rozpustíme ve vodě, nalijeme do misky, přidáme kardamom, mletou kávu, mletou skořici, přilijeme koňak a promícháme. Plátky masa vložíme do kávové marinády a necháme 2 hodiny uležet.
- 2Okapané maso osušíme utěrkou, vložíme do pánve s rozehřátým olejem a osmažíme z obou stran do měkka. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.