Hovězí tatarák s kapary a šalotkou
15 min.
Ingredience
- 4kusyCitrony
- 4lžícePetržel - nať
- 80mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 40gramůKapary sterilované
- 80gramůŠalotka
- 400gramůHovězí maso mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
841 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé mleté hovězí maso promícháme s olejem, špetkou soli, zakryjeme a odložíme do lednice. Petrželku a šalotku nakrájíme najemno. Citrony oloupeme a kůru nakrájíme na velmi tenké proužky. Kapary zbavíme soli.
- 2Maso vyjmeme z lednice a pomocí dvou lžic vytvarujeme cca 12 oválných noků.
- 3Rozdělíme na talíře, ozdobíme proužky citronové kůry a podáváme doplněné čtyřmi samostatnými mističkami se šalotkou, kapary, petrželkou a citornovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.