Hovězí tokáň

80 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
833 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dušené nebo vařené hovězí maso nakrájíme na kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na části tuku. Přidáme maso, osolíme je, opepříme, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme ve vlastní šťávě.
  • 3
    Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme trochou vlažného vývaru, rozmícháme a dusíme doměkka.
  • 4
    Paprikové lusky zbavené semen opláchneme a nakrájíme na nudličky. Společně s rajčatovým protlakem je osmahneme na zbývajícím tuku a přidáme k masu.
  • 5
    Nakonec pokrm dochutíme solí a chvíli podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.