Hovězí tokáň
80 min.
Ingredience
- 120gramůTuk
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 400gramůPaprikové lusky čerstvé
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůProtlak rajčatový
- 750gramůHovězí maso vařené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
833 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dušené nebo vařené hovězí maso nakrájíme na kousky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na části tuku. Přidáme maso, osolíme je, opepříme, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme ve vlastní šťávě.
- 3Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme trochou vlažného vývaru, rozmícháme a dusíme doměkka.
- 4Paprikové lusky zbavené semen opláchneme a nakrájíme na nudličky. Společně s rajčatovým protlakem je osmahneme na zbývajícím tuku a přidáme k masu.
- 5Nakonec pokrm dochutíme solí a chvíli podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.