Hovězí uzený jazyk na cibulce

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
50 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzený jazyk vložíme do vroucí vody a vaříme zvolna přibližně 45 až 50 minut. Jazyk prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme kůžičku a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme plátky jazyka a chvíli v másle podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Se solí opatrně, uzené maso je samo o sobě dost slané.
  • 3
    Takto upravený uzený jazyk podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.