Hovězí uzený jazyk na cibulce
70 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí uzený jazyk
- 120gramůCibule
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
50 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uzený jazyk vložíme do vroucí vody a vaříme zvolna přibližně 45 až 50 minut. Jazyk prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme kůžičku a nakrájíme na plátky.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme plátky jazyka a chvíli v másle podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Se solí opatrně, uzené maso je samo o sobě dost slané.
- 3Takto upravený uzený jazyk podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.