Hovězí v kroupách a kapustě
80 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso přední
- 400gramůKapusta hlávková
- 1kusCibule
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSádlo škvařené
- 250gramůJečné kroupy
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
850 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájíme cibuli a necháme zpěnit na sádle. Maso pokrájíme na nudličky, přidáme na cibuli a dusíme. Občas podléváme vodou.
- 2Jakmile maso změkne, přidáme studenou vodou propláchnuté, nevařené kroupy a nakrájenou kapustu.
- 3Dochucujeme kmínem, pepřem, solí a majoránkou. Za občasného míchání dusíme, dokud kroupy s masem zcela nezměknou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.