Hovězí vemínko smažené (minutka)

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
52 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
795 mg
Cukr
924 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, opereme je ve vlažné vodě a rozkrájíme na menší části. Vložíme je do vařící vody a zvolna vaříme doměkka. Během vaření jimi občas zamícháme, aby se nepřichytila ke dnu.
  • 2
    Měkká vemínka zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky. Osolíme je, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Takto připravená vemínka usmažíme po obou stranách v horkém oleji dozlatova. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.