Hovězí vemínko smažené (minutka)
110 min.
Ingredience
- 30gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 200gramůStrouhanka
- 80gramůVejce slepičí
- 1600gramůHovězí vemeno
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
52 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
795 mg
Cukr
924 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, opereme je ve vlažné vodě a rozkrájíme na menší části. Vložíme je do vařící vody a zvolna vaříme doměkka. Během vaření jimi občas zamícháme, aby se nepřichytila ke dnu.
- 2Měkká vemínka zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky. Osolíme je, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Takto připravená vemínka usmažíme po obou stranách v horkém oleji dozlatova. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.