Hovězí vývar s houbovým kapáním
10 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1litrBujón natur hovězí
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5šálekHouby čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
321 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Směs čerstvých lesních hub očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
- 2Omytou petrželku kudrnku si pokrájíme nadrobno.
- 3V pánvi na rozpuštěném másle houby podusíme ve vlastní šťávě. Když jsou téměř bez vody a začínají se smažit, tak je pokrájíme nadrobno. Dáme je do misky a smícháme je s vejci, hladkou moukou, solí, pepřem a vymícháme si těstíčko, které nesmí být velmi husté, musí kapat.
- 4Přivedeme k varu 1 litr hovězího bujonu a přes vidličku těstíčko kapeme do polévky.
- 5Necháme přejít varem, přimícháme petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.