Hovězí vývar s hřebenatkami
30 min.
Ingredience
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusPórek
- 1kusRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůHovězí maso mleté
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1špetkaSůl
- 2lžíceVíno portské
- 0,25kusCeler bulvový
- 6kusůHřebenatka
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěný řapíkatý celer, pórek, mrkev a rajče nadrobno nakrájíme a smícháme s nasekanou petrželkou, mletým masem a bílky.
- 2Směs vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a za stálého míchání uvedeme do varu. Odstavíme z plotny a necháme 5 minut táhnout.
- 3Potom polévku propasírujeme sítem, osolíme a přilijeme portské víno.
- 4Maso z mušlí omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3 díly. Očištěný celer a okurku nakrájíme na nudličky. Vše rozdělíme do talířů a zalijeme vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.