Hovězí vývar s karamelovým zelím
30 min.
Ingredience
- 350gramůZelí hlávkové bílé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 1litrHovězí vývar základní
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou hlávku zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na tenké nudličky. V hrnci si rozpustíme máslo, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, které za stálého míchání orestujeme do zlatohněda.
- 2Poté přilijeme horký hovězí vývar. Polévku krátce povaříme, dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Polévku vaříme pomalu dalších 10-15 minut a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.