Hovězí vývar s koriandrem
30 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí kližka
- 3kusyPaprika červená
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 10kusůPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1kusKoriandr čerstvý
- 2kusyRajčata
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky, 2 očištěné papriky nakrájíme na kostičky a společně umeleme. Vložíme do hrnce s vývarem, přidáme koření, lístky koriandru, oloupaný česnek a omytá, na kousky nakrájená rajčata. Nakonec vmícháme rozšlehaný bílek. Uvedeme do varu a necháme jen vzkypět. Odstavíme z ohně, necháme asi hodinu stát.
- 2Potom polévku osolíme, opepříme, procedíme přes utěrku a dáme na 5 hodin do chladu.
- 3Zbylou očištěnou papriku krátce povaříme, zchladíme a oloupeme. Z lusku vypícháme malá kolečka a rozdělíme je s lístky koriandru na vychlazené talíře. Zalijeme lehce želírujícím vývarem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.