Hovězí vývar s krupicí a vejcem
25 min.
Ingredience
- 1litrHovězí vývar základní
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1decilitrMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
491 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si kapání ze směsi rozmíchaných vajec s mlékem a za stálého míchání postupně přidáváme prosátou hrubou mouku. Vytvoříme si hustší těsto, ochutíme solí a přes děrovaný cedník nebo přes htubé struhadlo je kapeme do vroucího hovězího vývaru. Občas během varu kapání promícháme a vývar osolíme.
- 2Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 5. 3. 2016
Hovězí vývar s krupicí a vejcem
Polévka uvařená dle tohoto receptu neodpovídá názvu. Není to vývar s krupicí a vejcem, ale hovězí vývar s kapáním. Pokud někdo chce, aby zůstal vývar čirý, tak uvaří kapání zvlášť, propláchne a procedí. Na výrobu kapání používám tzv. haluškovač, je to ten cedník s velkými otvory :-). Oproti receptu jsem musela přidat více než jednou tolik mouky, těstíčko má být husté, jinak se kapání rozvaří. Ale musela jsem pak zase přidat vývar,takže to bylo více porcí než jsem původně chtěla. Vývar jsem měla z hovězích kostí a z nich jsem ještě obrala kousky masa. Takže palec nahoru nemůžu dát, zdůvodnění výše.😬