Hovězí Wellington
120 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí svíčková
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 175gramůPaštika játrová
- 400gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 45gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej, vložíme do něj osolené a opepřené maso a zprudka je ze všech stran dohněda smažíme.
- 2Maso dáme na pekáč a pečeme je v předehřáté troubě při 220 °C podle chuti: krvavé maso 25 minut, středně upečené 30 minut a dobře propečené 40 minut. Necháme úplně vychladnout.
- 3Zatím ve woku rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a žampiony a 3 minuty je průběžně promícháváme a smažíme. Zvýšíme teplotu a smažíme dál, až se odpaří všechna tekutina. Směs necháme úplně vychladnout.
- 4K žampionům a cibuli přidáme játrovou paštiku a zamícháme. Dochutíme pepřem a solí. Maso obalíme směsí a zavineme do těsta. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem.
- 5Pečeme 45 minut při 220°C, až je těsto křupavé a dozlatova propečené. Po 30 minutách těsto přikrýváme fólií, aby příliš nezhnědlo. Necháme asi 10 minut stát, potom nakrájíme na plátky
- 6a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.