Hovězí zapékané s rajčaty
85 min.

Ingredience
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 350gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 3decilitryHovězí vývar základní
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2kusyRajčata
- 4kusyCuketa
- 3decilitryMléko nízkotučné
- 1,5decilitryŽervé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi osmahneme na sucho mleté hovězí maso, dokud nezhnědne. Přidáme bylinky, mouku, rajčatový protlak, sůl, pepř, hovězí vývar a přivedeme k varu na mírném plameni. Dusíme cca 30 minut, dokud nezhoustne.
- 2Směs dáme do zapékací mísy, pokryjeme ji vrstvou pokrájených rajčat a na to dáme pokrájené cukety. Smícháme solamyl s trochou mléka. Přilijeme zbývající mléko do pánve a přivedeme k varu. Přidáme směs se solamylem a povaříme dvě minuty, dokud omáčka nezhoustne. Sundáme z ohně, přidáme žervé a žloutek. Osolíme a opepříme.
- 3Omáčku nalijeme na vrstvu cuket. Posypeme navrch parmezánem a dáme zapékat do předehřáté trouby na 30 minut.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.