Hovězí zapékané s rajčaty

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi osmahneme na sucho mleté hovězí maso, dokud nezhnědne. Přidáme bylinky, mouku, rajčatový protlak, sůl, pepř, hovězí vývar a přivedeme k varu na mírném plameni. Dusíme cca 30 minut, dokud nezhoustne.
  • 2
    Směs dáme do zapékací mísy, pokryjeme ji vrstvou pokrájených rajčat a na to dáme pokrájené cukety. Smícháme solamyl s trochou mléka. Přilijeme zbývající mléko do pánve a přivedeme k varu. Přidáme směs se solamylem a povaříme dvě minuty, dokud omáčka nezhoustne. Sundáme z ohně, přidáme žervé a žloutek. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Omáčku nalijeme na vrstvu cuket. Posypeme navrch parmezánem a dáme zapékat do předehřáté trouby na 30 minut.
  • 4
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.