Hovězí závitek s houbami
80 min.

Ingredience
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 4kusyOkurky nakládané
- 1kusCibule
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 5mililitrůNové koření mleté
- 1kusBobkový list
- 4plátkyHovězí libové
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 10mililitrůOlej stolní
- 5mililitrůProtlak rajčatový
- 4plátkyAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a naklepeme. Jednu stranu masa osolíme a opepříme. Potom ji vyložíme plátky slaniny, okurky si nasekáme na tenká kolečka, rozložíme je na slaninu.
- 2Cibuli zbavíme slupky, nadrobno nasekáme a navrstvíme na okurky. Steaky zarolujeme, zpevníme buďto jehlami či špejlemi, nebo je zavážeme nití. Okraje zavineme.
- 3Houby řádně očistíme, omyjeme a nasekáme na malé kostičky. Ve velkém pekáči si předehřejeme olej, závitky na něm ze všech stran osmahneme. Po 5 minutách přidáme houby, přikryjeme poklicí a smažíme další 2 minuty. Vše zalijeme rajským protlakem, za stálého míchání necháme dusit ještě zhruba 1 minutu. Na závěr osolíme, opepříme, přidáme nové koření a bobkový list.
- 4Pekáč zalijeme 1/3 zeleninového vývaru a pod poklicí necháme důkladně podusit 45 minut. Občas zamícháme a porce otočíme, postupně zaléváme vývarem. Hotové závitky vyjmeme a zalijeme omáčkou s houbami. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.