Hovězí závitek s houbami a kapustou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
20 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
12 g
Vápník
705 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby namočíme na 15 až 30 minut do vlažné vody, pak je slijeme a necháme v sítu okapat.
  • 2
    Z kapusty odstraníme vnější listy, 8 pěkných zdravých opatrně odebereme a krátce je povaříme v osolené vařící vodě. Listy pak necháme okapat. Suché rozložíme na pracovní plochu tak, aby vytvořily obdélník o rozměru přibližně 30 x 20 cm.
  • 3
    Zbylou kapustu opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na větší kousky.
  • 4
    Hovězí maso omyjeme a osušíme, rozklepeme na velký plátek, který opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran prudce osmažíme. Pak ho vyjmeme a položíme na kapustové listy.
  • 5
    Nakrájenou kapustu krátce podusíme ve výpeku po smažení masa a zalijeme vývarem.
  • 6
    Houby rovnoměrně rozprostřeme na maso, listy s masem stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky nebo pevnou nití.
  • 7
    Do pekáče rozložíme směs z pánve, přidáme závitek, pekáč přikryjeme a pečeme 30 minut v troubě, předehřáté na 160 stupňů. Pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě 10 až 15 minut.
  • 8
    Upečený závitek nakrájíme na plátky, zeleninu ochutíme pepřem a solí. Maso podáváme samostatně na talířích s listy kapusty, zeleninu v misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.