Hovězí závitek s houbami a kapustou
90 min.
Ingredience
- 30gramůHouby sušené
- 1kusKapusta hlávková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceOlej olivový
- 1decilitrVývar zeleninový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
20 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
12 g
Vápník
705 mg
Postup přípravy
- 1Sušené houby namočíme na 15 až 30 minut do vlažné vody, pak je slijeme a necháme v sítu okapat.
- 2Z kapusty odstraníme vnější listy, 8 pěkných zdravých opatrně odebereme a krátce je povaříme v osolené vařící vodě. Listy pak necháme okapat. Suché rozložíme na pracovní plochu tak, aby vytvořily obdélník o rozměru přibližně 30 x 20 cm.
- 3Zbylou kapustu opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na větší kousky.
- 4Hovězí maso omyjeme a osušíme, rozklepeme na velký plátek, který opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran prudce osmažíme. Pak ho vyjmeme a položíme na kapustové listy.
- 5Nakrájenou kapustu krátce podusíme ve výpeku po smažení masa a zalijeme vývarem.
- 6Houby rovnoměrně rozprostřeme na maso, listy s masem stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky nebo pevnou nití.
- 7Do pekáče rozložíme směs z pánve, přidáme závitek, pekáč přikryjeme a pečeme 30 minut v troubě, předehřáté na 160 stupňů. Pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě 10 až 15 minut.
- 8Upečený závitek nakrájíme na plátky, zeleninu ochutíme pepřem a solí. Maso podáváme samostatně na talířích s listy kapusty, zeleninu v misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.