Hovězí závitky

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1513 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
104 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zlehka naklepeme plátky z roštěnek, osolíme a opepříme.
  • 2
    Na každý plátek dáme tenké proužky slaniny a kolečka kyselé okurky, zavineme, převážeme niťí, obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran v rozpáleném sádle.
  • 3
    Nakrájenou cibuli na kolečka osmažíme na sádle, přidáme opečené závitky, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme.
  • 4
    Během dušení podléváme zeleninovým vývarem a poléváme vlastní šťávou.
  • 5
    Měkké závitky vyndáme, odstraníme nitě a narovnáme na mísu.
  • 6
    Do šťávy přidáme pár kapek citrónové šťávy a zaprášíme moukou, povaříme a přecedíme.
  • 7
    Závitky na míse obložíme dušeným hráškem, růžičkovou kapustou či jinou zeleninou.
  • 8
    Podáváme s brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.