Hovězí závitky
80 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 4kusyHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyOkurky nakládané
- 50gramůAnglická slanina
- 2hrnkyVývar zeleninový
- 60gramůSádlo škvařené
- 1kusCitronová šťáva
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1513 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
104 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zlehka naklepeme plátky z roštěnek, osolíme a opepříme.
- 2Na každý plátek dáme tenké proužky slaniny a kolečka kyselé okurky, zavineme, převážeme niťí, obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran v rozpáleném sádle.
- 3Nakrájenou cibuli na kolečka osmažíme na sádle, přidáme opečené závitky, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme.
- 4Během dušení podléváme zeleninovým vývarem a poléváme vlastní šťávou.
- 5Měkké závitky vyndáme, odstraníme nitě a narovnáme na mísu.
- 6Do šťávy přidáme pár kapek citrónové šťávy a zaprášíme moukou, povaříme a přecedíme.
- 7Závitky na míse obložíme dušeným hráškem, růžičkovou kapustou či jinou zeleninou.
- 8Podáváme s brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.