Hovězí závitky na víně
105 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 300mililitrůVoda pitná
- 600gramůHovězí maso zadní
- 40gramůSlanina vepřová
- 50gramůSalám měkký
- 20gramůSádlo škvařené
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso poklademe špalíčky slaniny, salámu a okurky, stočíme do závitků a upevníme jehlami.
- 2Závitky obalíme v hladké mouce a po všech stranách opečeme na rozehřátém sádle.
- 3Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme mletou papriku, po zpěnění zalijeme trochou vody a vína, vložíme závitky a pod pokličkou je dusíme doměkka.
- 4Během dušení závitky podléváme vodou a zbylým vínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.