Hovězí závitky plněné játry a žampiony
50 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůJátra drůbeží
- 1kusOkurky nakládané
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžíceKečup
- 1špetkaPolévkové kostky Vitana
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Játra omyjeme a nakrájíme na kousky. Žampiony opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Okurku také nakrájíme na kostky. Vejce v misce metlou rozšleháme. V další misce smícháme worcesterovou omáčku, kečup a Vitanu.
- 2V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra, která opepříme a přisypeme plátky žampionů. Přilijeme trochu vína a vše přikryté dusíme doměkka. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby přilijeme víno. Ke konci dušení přimícháme nakrájenou okurku. Když jsou játra i žampiony měkké, přidáme rozšlehané vajíčko, osolíme a mícháme, až směs zcela zhoutne.
- 3Hovězí maso rozdělíme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme, rozklepeme, opepříme a osolíme. Na ně rozprostřeme připravenou játrovou směs, zabalíme je a zajistíme proti rozevření párátky nebo grilovacími jehlami.
- 4V pánvi rozpálíme zbylý olej a závitky na něm zprudka opečeme ze všech stran. Pak oheň zmírníme, přilijeme zálivku z worcesteru a kečupu a dusíme přikryté poklicí doměkka.
- 5Podáváme s bramborami, přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.